Newsflash
Știri

Transport de organe pentru transplant cu elicopter Black Hawk

de L. Budin - apr. 29 2024
Transport de organe pentru transplant cu elicopter Black Hawk

În două ore, o inimă a fost transportată la Târgu Mureș, iar un ficat la București, pentru ca doi oameni să primească o nouă șansă la viață.

La data de 27 aprilie, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 273 a executat o misiune specială, desfășurată contra cronometru, pentru transportarea unei echipe medicale specializate și a două organe prelevate pentru transplant, de la Bistrița la Târgu Mureș și București, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Având în vedere că timpul care curge din momentul prelevării și până în momentul transplantării poate prejudicia viabilitatea organelor, singura soluție pentru salvarea prin transplant a vieții a doi pacienți a fost ca misiunea să se efectueze de urgență și cât mai rapid posibil cu ajutorul unui elicopterul Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.

Datorită profesionalismului de care au dat dovadă, colegii noștri au reușit să transporte, în două ore, o inimă la Târgu Mureș și un ficat la București, pentru a ajuta ca doi oameni să primească o nouă șansă la viață”, se subliniază în postare. 

A dărui o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă este unul din cele mai nobile gesturi, o dovadă a iubirii față de semeni, un gest nobil ce nu poate fi descris în cuvinte, se mai arată. 

Mulțumim familiei donatorului pentru gestul altruist și generos pe care au ales să îl facă, transformând durerea și suferința lor într-un nou început pentru alți semeni a căror unică șansă este un transplant. De asemenea, dorim să transmitem mulțumiri medicilor și piloților, care au reușit să ducă la bun sfârșit încă o misiune pentru viață. Transplantul înseamnă viață!”, se spune pe pagina de Facebook a DSU.

 


Notă autor:

Sursa foto: Facebook Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe