Newsflash
ACTUALITATE Știri

Testarea prenatală non-invazivă, abordată în cadrul Simpozionului de Genetică Medicală

de Magdalena Tănăsescu - apr. 29 2024
Testarea prenatală non-invazivă, abordată în cadrul Simpozionului de Genetică Medicală

Cele mai recente evoluții din domeniul geneticii umane (mecanisme moleculare și celulare de dezvoltare normală și patologică) și al geneticii medicale au fost aduse în prim-plan la Simpozionul Româno-German de Genetică Medicală.

Evenimentul, aflat la cea de-a 11-a ediție, s-a desfășurat la Hotel Continental Forum Oradea în perioada 21-23 aprilie a.c.

 

Scopul principal al simpozionului a fost de a informa, educa și pregăti tinerii medici pentru aplicarea practică a ultimelor descoperiri din domeniul geneticii medicale. 

 

„Printre subiectele abordate s-au regăsit: înțelegerea geneticii a uneia din cele mai complexe afecțiuni - boala Hirschsprung; genetica și genomica în bolile rare; diagnosticul neurofibromatozei tip 1; abordarea complexă a diagnosticul bolilor genetice; testarea prenatală non-invazivă. De asemenea, s-a discutat despre componenta genetică a cancerelor gastrointestinale, epigenetica, cauzele genetice ale infertilității la bărbați, noutăți terapeutice în boala Pompe, sindromul Kabuki, clasificarea bolilor ereditare metabolice la adulți ș.a.”, se menționează într-un anunț al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea.  

 

Printre organizatorii simpozionului se numără Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor prin Centrul Regional de Genetică Medicală, Academia Română de Științe Medicale - Filiala Cluj-Napoca, Societatea Română de Genetică Medicală - Filiala Oradea, Colegiul Medicilor - Filiala Bihor, Universitățile din Mainz și Essen (Germania). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe